vineri, 5 august 2011

Expozitie de pictură (1)


După cum probabil ştiţi ( sau probabil nu ştiţi:) ), în acest an Toamna Cugireană nu va mai fi organizată exclusiv de către Primaria Oraşului Cugir şi de către Casa de Cultura. Vlad Cherecheş a luat iniţiativa şi a făcut apel la tinerii din Cugir pentru a se ocupa împreună de acest eveniment care a început să lase impresia de învechit şi fad. Idei au fost suficiente şi per ansamblu se întrevede că evenimentul va avea o faţă nouă.
Am luat şi eu parte la una dintre întâlniri şi am propus o conferinţă pe tema cetăţii dacice de la Cugir (să nu vi se pară ceva ne la locul lui pentru că în cadrul festivalului va avea loc lansare de carte, piesă de teatru şi probabil vizionare de film), conferinţă care să fie susţinută de către domnul profesor Băcilă şi o expoziţie de pictură într-una din sălile de la Casa de Cultură.
Legat de conferinţă nu ar fi multe de spus. Mi s-a părut o temă interesantă pentru că toţi urcăm pe Cetate fără să ştim ce a fost şi ce încă mai este sub acel pământ pe care călcăm). Vom lua legătura cu domnul profesor şi dacă va fi de acord, sala îl aşteaptă(probabil că sala va fi cea de conferinţe din incinta primăriei).
În schimb, legat de expoziţia de depictură, eu, Iulia Arion - cea cu care lucrez - şi Nicu Romaniţan -unul dintre cei care vor expune- suntem foarte entuziasmaţi pentru că la întâlnirea cu reprezentanţii primăriei, ni s-a aprobat ocuparea sălii mici a Casei de Cultură, poziţionată deasupra intrării principale şi suficient de încăpătoare. Idei avem foarte multe şi cu siguranţă că va ieşi ceva special. Atmosfera va fi una de cafenea, se va servi ceai şi va cânta muzică jazz; cei care vor expune sunt Nicu Romaniţan şi Andrei Ştef, studenţi la grafică respectiv pictură în Cluj.
Am ataşat postării o lucrare de-a lui Nicu, Pescarul, pe post de mostră.
Cam atât deocamdată despre expoziţie. Pe măsură ce lucrurile progresează voi mai scrie despre ea. Aşadar, -va urma-
Până atunci, Palfi, Arion, Romaniţan şi Ştef - facem să fie bine

2 comentarii:

  1. Cu veşti aşa înfloritoare... să tot "dansezi"! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, idei sunt, și cu artiști ca cei pe care i-ai convocat, cu seriozitatea și ideile noastre îndrăznețe, vom reuși să organizăm ceva de excepție :). Abia aștept să ne apucăm de treabă! Până atunci, vorba ta, „facem să fie bine” :))!

    RăspundețiȘtergere